ПРОМЕНИТЕ НА СУРВА БЯХА ОДОБРЕНИ: Преместването на храната се оказа добро решение, увеличаването на трибуните – също

Тази година Сурва може би беше най-добре организираната. Следим този фестивал вече десетилетия.

Имаше нови промени, които бяха приети добре от гражданите на Перник.

Изнасянето на откриването на фестивала на площада, а не пред Двореца на културата се оказа успешно. Пред Двореца се събираха малко зрители, а ВИП ложата окупираше пространството пред сцената, а за „простолюдието“ не оставаше нищо. Сега този проблем е решен – повече широта и по-добра видимост.

Създаването на Фууд корнер – за първи път Сурва има фууд корнер – пред Двореца на културата. Досега сергиите за кебапчета омирисваха и вегетарианците, които не можеха да видях нищо от фестивала от шатри, скари и комини. Сега това не беше така. Много по-голямо и широко пространство, на което потребителя може добре да огледа и да избере с какво да се нахрани. А тези, които не желаят да бъдат омирисвани на скара…просто не отиват при фууд корнера.

Много повече трибуни за зрителите – край на бутането, вдигането на конче и други подобни спомени от едното време. Фестивалът вече има много повече трибуни за още повече зрители. Културна работа. Отиваш – гледаш. Имаш височина, не се изморяваш, ставаш и идва следващ зрител.

Невероятните партита на Сурва – освен дневната програма, Сурва вече започва да се развива и през нощта. Мемориалът на площада, който изпълнява ролята на пространствена дупка на площада бе превърнат в дискотека, а хиляди се забавляваха с маркови диджеи през нощта. Би било добре нощния живот по време на фестивала да се допълни с още едно-две партита, да речем в Двореца на културата, Младежкия дом или другаде. Младите хора искат да се забавляват и други неща. Партитата на Сурва могат да бъдат прекрасно място за това.

Няма да добяваме допълнителните иновации, свързани с трафика, новите насочващи табелки и това, че за първи път в историята си Сурва вървеше по график, а групите не чакаха с часове закъснение.

От „За Перник“ забелязваме, че фестивала върви към добре. Това, което му куца може би тази година е повече реклама в София, за да подсетим да дойдат още повече хора.

До следващата Сурва! 

Коментари

коментара