Сурва е гей парад по пернишки

Сурва си е огромен гей парад по пернишки. Прикрито драг куин шоу на травестити. Мъже с червило и къси поли. Перуки. Фалшиви гърди и предизвикателно поведение. Женско поведение от мъже, което радва както изиграващите го, така и гледащите. И обратното. Ритуалът Сватба пародийно прикрива или подчертава всичко това.

Който е ходил на истинските гей паради в България и по света знае, че там няма такава гротестка. Има три-четири травестита в началото на парадите и камерите показват точно тях, но назад хората са цветни, но нормални. При Сурва буквално на всяка крачка срещаш евтино направена драг куин кралица от селски тип.

Сурва бие гей парада в пъти. Може би трябва да го асимилира. Не случайно е член на фондацията ФЕКГ – загледайте ги, само гейове – те идват с мъжките си булки.

Няма лошо!

Ако искате да видите още мъже в червило и чорапогащи – излезте и в неделя на Сурва. Елате и от София.

Сурва е пълно с джендъри – десетки полове -един е жена, друг мечка, треди язди четвъртия.

Да, сега някои ще кажат, че такава била традицията – мъжете да се правят на жени, но то и на гей парадите могат да ви кажат, че традиция още от римско време е да си обратен и е въпрос на чест.

Така, че тия с традициите и червилото върху мъжки устни да се забавляват и да бъдат себе си. Няма лошо. Поне в трите дни на Сурва. Всъщност ако забележите профилите им в социалните мрежи, най-често траверсите по фестивала са хората, които на Сурва три дни са в ролята на джендъри, а през останалите 362 дни плюят по джендърите.

Сурва е скрит гей парад по пернишки! Всички го виждат и никой не смее да го каже на глас! Ликувай по Сурва!

Коментари

коментара