Подробности около изчезналото дете в Радомир

Както ZaPernik.com вчера писа, 4-годишно дете се загуби в гората над Радомир, докато родителите му палят свещи в близкия манастир. След бърза реакция на институциите в Перник и Радомир детето за щастие е открито за броени часове. 

В резултат на бързата, адекватна и професионална намеса на всички четиригодишният Юлиян е открит на около 2 км от мястото на изчезването му, в близост до манастира „Възнесение господне“ („Св. Спас“), заяви на нарочен брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Бързото намиране на детето се дължи на доброто взаимодействие на всички институции и доброволци. Искам да благодаря на органите на реда, пожарникари, спасители, на екипите на МВР в лицето на началника на РУ-Радомир Павел Джалев, на Спасителния отряд на Перник и на кмета на община Перник Станислав Владимиров, с които рамо до рамо координирахме работата по издирвателните действия“, заяви градоначалникът на Радомир Кирил Стоев.

Ето как точно се е случило това и какво е състоянието на детенцето, която е от украински произход.

Детето е в добро състояние. Намира се в медицинско заведение, с леко измръзнали крачета”, обясни вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Радомир.

Версията на родителите на детето е, че са го оставили само за около 3-4 минути, за да запалят свещ в параклис.

„Първоначалната информация е, че те около 30-40 минути сами са правили опит да го открият”, добави стой.

Според Стоянов е абсолютно възможно 4-годишното да измине само двата километра разстояние. „Още по-интересното е, че тези километри са в посока нагоре, а не надолу”, подчерта министърът.

Сигнал за това, че детето се е изгубило, е постъпил на спешния телефон този следобед. Неговите родители са украински граждани, които живеят в Радомир от около две години.

Районът, в който детето се е изгубило, бил често посещаван от туристи, уточни кметът на Радомир Кирил Стоев.

Кирил Кирилов от „Криминална полиция”, който е част от групата, намерила 4-годишното, обясни, че тръгнали по следите му.

„После чухме, че детенцето вика. Видяхме го и го гушнахме. Беше разстроено и краченцата му бяха мокри”, уточни той.

Коментари

коментара