Радомир се пребори: ОУ „Иван Вазов“ в село Извор остава в списъка на защитените училища

С решение №23 от 22 януари 2024г., Министерски съвет запазва ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор в списъка със защитените детски градини и защитените училища в Република България.

За това съобщи кметът Кирил Стоев и заяви, че достъпът на всяко дете до образование е изконно право, но пред кметския екип стоят редица нерешени проблеми, трупани с години. Стоев изтъкна още, че качеството на образованието е това, към което ще се стреми и то ще бъде приоритет в работата му.

„Този резултат е благодарение на общите ни усилия, на активната работа на директора на училището г-жа Милена Андонова, на всички родители и жители, институции и Общински съвет – Радомир, които останаха непримирими с първоначално взетото решение. Припомням, че изпратихме официално становище до МОН от мен, в качеството ми на кмет на община Радомир, от Общинския съвет; декларации и подкрепящи писма от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета на Република България, кметовете на с. Извор, с. Кленовик, с. Дебели лаг, председателя на НЧ „Отец Паисий – 1927 с. Извор, ЗПК – Извор, архиерейския наместник на Радомирска духовна околия, както и подписка с близо 800 подписа в подкрепа запазване статута на ОУ „Иван Вазов“ – с. Извор.
Лично отнесох въпроса до най-високо ниво, така че да запазим статута на училището и децата, родителите и учителите да имат спокойствие за осигуряването на тази така необходима обезпеченост, без която учебният процес щеше да се превърне в истинско предизвикателство.
Достъпът на всяко дете до образование е изконно право, но пред мен и екипът ми стоят редица нерешени проблеми, трупани с години. Категорично заявявам, че качеството на образованието е това, към което ще се стремим и за нас то ще бъде приоритет.“, каза Кирил Стоев.

Коментари

коментара