Областният управител на Перник Людмил Веселинов с надъхваща реч: Дойде време, в което Перник да напише своята нова история

Людмил Веселинов
Людмил Веселинов

Областният управител на Перник Людмил Веселинов даде надежда, че зеления преход е нов шанс на Перник да се превърне отново в център на бъдещето за България, така както го е направил по време на индустриалната ера със заводите си и мината, научи ZaPernik.com. Това се случи на административно събитие относно прехода от мини към нов вид икономика, провело се в града ни.

Ето надъхващата реч на Областния управител на Перник

Здравейте,

За мен е чест да съм на това събитие!

Може би идват исторически времена. Както за света, така и за града в който живеем.

Перник е бил иновативен град. Може би най-иновативния град в България по време на Индустриалната ера. Тук е светнала първата крушка. Емблематичните му заводи и мината са били сърцето на индустриална България. Изхранвали са нашите родители. Изхранвали са нас, но НЯМА да изхранват нашите деца.

Всяко начало има своя край и всеки край е ново начало!

Дойде време, в което Перник да напише своята нова история. И бих искал Перник да си спомни точно за времената на индустриалната ера, за да си повярва градът ни и да види, че е изграден върху земя на иновации. И е време да си повярваме, точно така, както са повярвали в миналото нашите родители и са изградили този град на бъдещето. Със Стомана, с Пектин, с Червена Могила, с мините….

Идва нова ера! Ера на Зелените технологии. Младото поколение иска да живее по нов, съвсем различен начин. Иска да работи и изкарва прехраната си по нов начин. И аз съм сигурен, че това е правилния път.

Време е за голямата промяна на Перник!

Перник не трябва да гледа със страх, а с жажда и дори алчност към бъдещето. Да настоява отново да се превърне в център на бъдещето. Така както е бил в миналото.

Имаме подкрепата на Европа, имаме подкрепата на държавата. Сега е времето за ново начало. Време да се опитаме да станем най-иновативния, най-зеления, най-модерния град на България, който да превърне децата и внуците на бъдещ Перник в добре платени и проспериращи хора на утрешния свят.

Людмил Веселинов, областен управител на Перник

Людмил Веселинов