Омразата между формалния лидер на ГЕРБ в Перник Eмил Костадинов и кмета на Перник Владимиров вече боде очите

Омразата между формалния лидер на ГЕРБ Перник /бившия кмет на кв. Изток/ Емил Костадинов и сегашния кмет на Перник Станислав Владимиров – Станката вече боде очите на всички. 

Преди месеци, единствен zaPernik.com забеляза враждата между двамата и я обяви на страниците си, но вече и слепите прогледнаха, че нещата между двамата не вървят на добре.

Вече са няколко динените кори, подложени от формалния лидер на ГЕРБ Перник Емил Костадинов /формален, защото е в изолация от партията, но го държат на пост, за да го използват/ срещу кмета на Перник Станислав Владимиров.

Първо беше пречката Минна дирекция да бъде взета от Общината. Това стана чрез съпругата на Емил Костадинов – Надка. Тя работи в Министерството на финансите, които отрязаха пернишкия кмет за парите за закупуване на сградата. Кметът много добре знае кое е лицето, допринесло най-много да удари Община Перник в този важен момент, когато над 10 000 перничани събраха мегаподписка с искане сградата на бъде придобита и от частна да стане обществена.

Добре, че се намеси областния управител Людмил Веселинов, който успя да намери пари, областната администрация да закупи Минна дирекция, след удара от Надка, който Община Перник претърпя.

Втората динена кора бяха номинациите за избори на кмет в Перник. Емил Костадинов не желаеше ГЕРБ да подкрепят сегашния кмет Владимиров, а да издига своя кандидатура.

Новото и трето подред е супер прясно и идва от фестивала Сурва. Емил Костадинов не изпуска с жена си Надка и бившия депутат Кирил Ананиев да обикалят из селата, където се провежда Сурва, формирали нещо като малка кукерска група. Но всички забелязаха, че тази година те ОТКАЗАХА да присъстват на Сурва в пернишките села от неуважение към кмета на Перник Владимиров и уважиха единствено Брезнишката Сурва. Явно притеснението им да н не се засекат някъде е било по-силно от уважението на самите перничани-участници във фестивала. Вместо актуални сантиментални снимки и сентенции с копирани от интернет китайски мъдрости, както обикновено прави /или жена му от негово име/, Емил Костадинов качи във Фейсбук стари снимки от миналогодишна Сурва. ПЪЛЕН РЕЗИЛ!

Пернишкият кмет обаче вижда, че формалният лидер на ГЕРБ Перник Емил Костадинов умишлено избягва територията на Перник. Уважава и присъства само в Брезник и Трън. Иначе, източници на ZaPernik.com твърдят, че двамата го играят лицемерно-приятелско. Чуват се от време на време и се правят, че си честитят поводи и си помагат в името на Перник. Но в политиката това се има за стандарт.

Истината е, че Емил Костадинов, Дедо Киро /Кирил Ананиев/ и булката им Надка НЕ ПОСЕТИХА СУРВА ИЗ ПЕРНИШКО. Те вече явно мразят всичко пернишко, след като Емил Костадинов дори не събра преференциален вот да стане общински съветник.

А в ГЕРБ! Силните вече са други:
Христина Георгиева /Пернишкото Мелони/ – депутатката
Денислав Захариев – председател на Общинския съвет

А най-силен и подкрепян от хората в Перник е кмета Владимиров – Станката.

Коментари

коментара