Фен от Перник се изповяда след откриването на зала „Борис Гюдеров“

Спортът в Перник се завърна! Залата се пръскаше по шевовете – доказателство, че добра работа е свършена.

Това са думи на пернишки фен, който коментира емоцията си от откриването на реновираната спортана зала „Борис Гюдеров“, истинският спортен празник, който бе създаден в нея и играта на баскетболистите на Миньор 2015.

„Години наред паркингът пред залата се ползваше за всичко друго, но не и за паркиране за спортно състезание. Просто защото такова нямаше. А залата беше студена, козметично “пудрена“ от време на време и можеше да се ползва само за “Алея на славата“.
Последният път, когато съм я виждал препълнена е било на мач на женския непобедим “Миньор“ Перник. Бях ученик. Днес, половин час преди откриването, паркингът бе мираж. Никога не съм бил толкова доволен, че няма къде да се паркира. Изпълних се с гордост, че Перник е жив, спортът се завръща в нашия град! А защо спа толкова време, други да кажат.
Влизам в залата… почти няма място за сядане. Агитката, обособена в своя сектор, от малки ученици, момичета, до над 60 годишни. Шок. Изненадан съм. Тази еуфория пак я имаше преди около 30 и повече години.
Някои /футболни/ отбори от “А“ група на 3 мача събират общо толкова зрители . А Лудогорец в Разград такава бройка докарва, само когато играят срещу Жозе Мауриньо. Малко по-късно се видя, че и гостите от Ботевград имат свое присъствие. Но, по отношение на организацията – жълто-черните очевидно се бяха постарали. Знамена, плакати, тъпан… Както си е редно. Тайничко се надявах да няма бомбички и се сбъдна. Защото празникът нямаше право да бъде развалян„, пише Пламен Станков.
„Поздравления за “виновните“ за този празник! Според мен на първо място е Nikolay Goranov, който е главният виновник за възраждането на този отбор. Чийто успехи провокираха кмета на града Станислав Владимиров и залата се “възстанови“. На пръв поглед – доста добре. И не на последно място, на Mladenov Georgi, един бивш състезател-легенда, който като треньор също иска да постигне подобни победи! Градът ни заслужава такава радост „- пише още Станков.

Коментари

коментара