Биячът от Земен, който преби мъж, дете и бременна жена си има версия: заплашвали го по телефона

След като гръмна скандала в град Земен по Сурва, от полицията най-после излязока със съобщение по случая. От ОДМВР Перник съобщиха, че изясняват случай на конфликт, заплахи и бой.

В полицията са подадени две жалби от участници в конфликт, възникнал между две групи след празника „Сурва“ на 14 януари в гр. Земен. От една страна няколко човека твърдят, че са бити, малтретирани, заплашвани и обиждани от 50-годишен земенчанин, а от друга страна същият се оплаква от заплахи по телефона спрямо него и дъщеря му.

В ОДМВР – Перник са представени медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници.

50-годишният мъж е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед и материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за образуване на досъдебно производство.

Припомняме, че в нощта на 14-ти януари – неделя в читалището на град Земен ес танало голямо меле, по думите на земенчани. 50-годишният мъж, за който местните казват, че и преди е дерибействал и се страхуват от него, нахлул в читалището и без видима причина пребил до безсъзнание мъж пред очите на бременната му приятелка. Жената се опитала да го защити, но разяреният мъж започнал да налага и нея. Виждайки това, 16-годишно момче също се опитало да защити жената, но и той бил повален на земята от 50-годишния. Още няколко души са пострадали в следствие на мелето.

По данни на земенчанин в групата на град Земен, бременната жена е получила кръвоизлив и е откарана в болница, но вследствие не е успяла да задържи бебето.

Това обаче не е официално потвърдено от служителите на ОДМВР в Перник.

Коментари

коментара