Една легенда се завърна! Да напълним зала БОРИС ГЮДЕРОВ в Перник

Една легенда се завърна – под това мото ще бъде тържествено открита обновената баскетболна зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Приканва се цялата спортна общественост да напълни залата, която предстои да бъде открита утре – 17-ти януари от 19:00ч.

Ученикът Никола Валентинов ще даде ударен старт на събитието с изпълнението си на химна на Република България.

Фенове на Миньор са подготвили хореография и конфети, за да създадат истинска атмосфера като на мондиал. В социалната мрежа миньорци вече призовават също перничани да присътват в залата и да подкрепят заедно с тях бъдещето на пернишкия баскетбол.

Откриването на залата ще бъде с баскетболен мач между Миньор-Перник 2015  и класния Балкан – Ботевград.

Ремонтът на зала „Борис Гюдеров“ започна в средата на октомври месец миналата 2023 година. Залата се ремонтира както вътрешно, така и отвън.

За външния ремонт е направена нова топлоизолация на сградата, сменена е дограмата, има нови павета, градинки, положен е и нов асфалт.
В залата са подменени седалките. Настилката около игралното поле и стълбите е чисто нова. Самата вътрешна настилка е реновирана и изциклена. Монтирано е модерно отопление с топловъздушни апарати, които отопляват през зимата и охлаждат през лятото. Има и ново табло.

Ремонът на зала „Борис Гюдеров“ е на стойност 1 милион и 800 000лв., като 600 000лв. са отпуснати от Министерството на младежта и спорта, а останалата сума е от бюджета на Община Перник.

 

Коментари

коментара