Жена влезе в шоковата зала на пернишката болница и изпадна в ШОК

„Никой не заслужава да работи в тази мизерия, стана ми обидно за лекарите“. Това каза Милена Станиславова в ефира на Нова телевизия. Тя е посетила МБАЛ „Рахила Ангелова”, за да придружи баща си, който е имал нужда от лекарска помощ.

Милена и баща й са то село Студена. Човекът е претърпял инцидент през нощта, отивайки до тоалетната. Той пада и си удря главата. Дъщеря му вика спешна помощ, линейката идва на 20-тата минута и лекарите реагират бързо. Човекът е закаран в Спешно отделение и там Милена е потресена от средата, в която се лекуват перничани и в която лекарите работят ежедневно.

„Получи максимално добра помощ от лекарския екип. Линейката дойде за 20 минути. Проявиха невероятно отношение към баща ми, след това в Шокова зала изпаднах в абсолютен шок – всичко старо, захабено. Хората бяха положили максимални усилия да бъде чисто. Времето беше спряло 50-те години, но в най-отвратителния им вид. Никой не заслужава да работи в тази мизерия, стана ми обидно за лекарите”, разказа Милена в „Здравей, България”.

Според студенчанката всичко е старо и захабено, коридорът целия в дупки, кабинетът, в който ги посрещнали, само дето не са били заковали столовете с пирони. Според Милена това са нечовешки условия и никой не заслужава да работи при тази мизерия. Тя уточнява, че подава този сигнал с надеждата нещо да се промени.

От Министерството на здравеопазваното съобщават, че е предвиден ремонт на спешно отделение в Перник по програма, предстои обявяване на поръчка и изпълнение. Но не е уточнено кога точно щес тане това.

 

 

 

Коментари

коментара