Пада скараджийският монопол на СУРВА! Правят нов фууд корнер пред Двореца на културата, махат Чевермето на Тренчев от площада

Тази година скараджийския монопол на фестивала Сурва пада и остава в миналото. Храната на фестивала ще бъде обособена в специална фуудкорт зона, която ще се намира пред Двореца на Културата и ще продължава до езерото в парка и Алеята на кестените, научи zaPernik.com.

Вече няма да има скари пред сцената на площада, които да спират гледката на зрителите на фестивала Сурва и да запушват пътните аргерии пред пощата.

Тази година ще има около 40 скари, които ще изхранват посетителите и участниците на Сурва в новата фуудкорд зона пред Двореца на културата.

Имало е големи брожения на част от скараджийската мафия, която е била монополизирала топ петната на площата по време на фестивала години наред. Тя е искала монопола на кебапчетата да продължи, но е срещнала огромен отпор от екипа на Община Перник, който смята, че участниците и зрителите трябва да бъдат с предимство на площада. Фамозният скараджия Тренчев Чевермето също ще бъде преместен при останалите, пред Двореца на културата и може би ще го върти там. Казваме може би, защото се оплаквал, че новото място му се струвало тясно и нямало да има къде да върти чевермето. Но печалбите са по-силни от ината, така, че очакваме чевермето да си бъде на мястото.

Отделно се очаква обособената фууткорд зона, освен ред, пространство да донесе повече печалби на самите търговци, защото ще има повече пространство, в което клиентите да пазаруват храна, а не да има 2-3 топ скари-монополисти с големи опашки.

Пред Двореца на културата ще има видеостена, която ще прожектира основната сцена на ядящите.

Отделно пред Двореца ще има втора сцена, където тези, които напуснат основната сцена пред пощата да отидат и да дрънкат още, ако им е кеф.

Пред пицария Сан Марко, от другата страна на реката, ще има Алея на занаятите. Подобно пространство е отделено и на улица „регалница“.

Коментари

коментара