Десетки перничани зъзнат всяка сутрин като в Ледена епоха

Перничани живеят като в анимационния филм „Ледена епоха“. Всяка сутрин преди да изгрее слънцето, когато температурите са най-ниски десетки перничани тръгват за работа към София, но са принудени да прекарат поне още един час в студа. Причината е, че шофьор на микробуса, който ги вози по направлението категорично отказва да пусне парното. 

За това разказва пред zapernik.com перничанин.

„Буквално всяка сутрин, в която младият шофьор превозва пътници, не си позволява да пуска парното. Нарочно всички (предимно дамите) му правят забележка за това и отправят молба да пусне отоплението, той обаче отказва. Шофьорът на микробуса е нисичък младеж, към който колегите му се обръщат с името Венци. Вози пътници по линията Перник – София, тръгвайки точно в 6:40 часа през Руски паметник до централна гара“, разказва Ивайло пред сайта ни.

„Времето навън е много студено и когато си мислим, че сме европейци и част от ЕС, би трябвало да бъдем малко по-човечни, а в този случай и да сме професионалисти, вършейки работата си съвестно! Искаме да ни приемат в Шенген, но при такива превозвачи, доказваме за пореден път, че сме държава от третия свят. За съжаление не разполагам със снимка на буса, който ни напомня за анимацията – „Ледена епоха“., казва още перничанинът.

Коментари

коментара