Граничари от ГКПП “Стрезимировци” отстранени от длъжност заради нарушения. Убийците на Кирил Русев минали оттам, ползвайки личната карта на убития

Със заповеди на директора на Главна дирекция “Гранична полиция” гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари 2024 г. на ГКПП “Стрезимировци” нарушение на правилата за граничен контрол. Трима дежурни на смяна служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, съобщиха от “Гранична полиция”.

Лихварят Петър Александров и гробарят Александър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари. Лихварят Петър е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Той и съучастникът му бяха арестувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението. Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди долара. Дадени му най-вероятно още от покойния вече министър, съобщава в. „Вяра“.

Двамата заподозрени за убийството на 49-годишен мъж от София са преминали границата със Сърбия през пункта “Стрезимировци”, като използвали личната карта на жертвата, пише БГНЕС. Така според разследващите те искали да инсценират, че убитият е напуснал територията на страната. Дори телефонът на жертвата бил открит в западната ни съседка.

ГКПП „Стрезимировци“ е контролно-пропускателен пункт, разположен на българско-сръбската граница, по средата на разделеното село Стрезимировци, община Трън. Пунктът е на пътя от Перник, Брезник и Трън за селата в Западните покрайнини и сръбските градове Сурдулица и Враня.