Нова война на Корнелия Нинова с пернишкия кмет! Избраха Станислав Владимиров в управителния съвет на общините в България и БСП побесня

Кметът на Перник Станислав Владимиров бе избран за член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България днес, научи ZaPernik.com.  Това обаче доведе до нов скандал между враждуващата лидерка на БСП Корнелия Нинова и пернишкия кмет.

От лявата партия изригнаха, че техния кандидат за управителния съвет – кметът на Дупница Първан Дангов не събрал достатъчно гласове и не е влязъл в Управителния съвет, а пернишкия кмет – да.

От БСП направо са се побъркали от яд. Ето какво пишат в декларация до медиите часове, след като Станислав Владимиров бе избран за член на управителите на Общините в България:

Започна структурирането на Управителния съвет на Сдружението на общините. По правила и ред, приети от самото сдружение, БСП  има право на свой представител от Югозападен регион. Изпълнителното бюро  на БСП  издигна за кандидат кмета на Дупница Първан Дангов. В пълен разрез с  принципите на демократичната и правова държава, грубо газейки правилата на самото  сдружение на общините,  ГЕРБ издигнаха и избраха кмета на Перник Станислав Владимиров, подкрепен от тях на изборите. Така ГЕРБ ще имат двама представители, отнемайки едното  място на опозицията. С това за пореден път доказаха своята безпринципна и антиевропейска политика. След като лишиха опозицията от председателство на парламентарни комисии, което никога не се е случвало, разпределят независими регулатори по  квотен политически признак,  което веднага ги прави зависими, сега   подчиняват и Сдружението на общините. Техен представител е звънял и упражнявал натиск върху кметове как да гласуват. 

Ние ценим нашите кадри,  ще внесем отново кандидатурата на Първан Дангов, вече в Общото събрание на общините. Благодарим на всички други политически партии, които ни подкрепиха днес. Искаме възстановяване на демократичното начало, правовия ред и европейския облик на България, където не се налагат силово диктаторски подходи.

Коментари

коментара