Нови индустриални зони за десетки милиони евро в Перник

„Квалифицираната работна ръка, добрата транспортна връзка със София, добрите индустриални зони, които предоставят бърз процес на икономическо инвестиране, са трите стълба, по които трябва да се движим”. Това заяви кметът на гр. Перник Станислав Владимиров в предаването „РеВизия”.

Относно новите индустриални зони в Перник той обясни, че доскоро са имали парче земя, създали са добър екип, разширили са „парчето земя“ и ще се възползват от Фонда за справедлив преход. Инвестициите ще са десетки милиони, допълни той.

Той каза, че предстои създаване на нови индустриални зони за десетки милиони евро. В същото време в града има стари, в които се развива активен бизнес. Перничани твърдят, че в старите индустриални зони липсва пътна настилка, няма тротоари, уличната канализация е задръстена, няма административни адреси на имотите, улиците нямат имена, сметосъбирането е проблем в целия град. Запитан защо тези хора плащат местни данъци и такси, а не са оправени досегашните индустриални зони Владимиров обясни, че има проект да се изгради пътно съоръжение и добри пътни връзки в старата зона.

„Там имаме добри инвеститори, които произвеждат високотехнологично производство в сферата на батериите”, обясни кметът на Перник Станислав Владимиров./NOVA

Коментари

коментара