НОВО НИВО за баскетбола в Перник: Откриват обновената зала БОРИС ГЮДЕРОВ

Баскетболът в Перник излезе на ново ниво. Момчетата на Миньор Перник 2015 влязоха във висшата баскетболна лига и продължават да пишат история, побеждавайки най-класните отбори в страната. Сега вече миньорци могат да го правят и на свой терен в Перник – обновената зала „Борис Гюдеров“ е готова!

Тържествено откриване предстои на зала „Борис Гюдеров“ в Перник на 17 януари от 19:00ч. Входът е свободен за всички, които желаят да се присъединят към празника и да подкрепят баскетбола на Перник.

Приканва се цялата спортна общественост в Перник да дойдат за едно истинско спортно събитие. Фенове на Миньор са подготвили хореография и конфети, за да създадат истинска атмосфера като на мондиал.

Откриването на залата ще бъде с баскетболен мач между Миньор-Перник 2015 и класния Балкан – Ботевград.

Ремонтът на зала „Борис Гюдеров“ започна в средата на октомври месец миналата 2023 година. Залата се ремонтира както вътрешно, така и отвън.

За външния ремонт е направена нова топлоизолация на сградата, сменена е дограмата, има нови павета, градинки, положен е и нов асфалт.
В залата са подменени седалките. Настилката около игралното поле и стълбите е чисто нова. Самата вътрешна настилка е реновирана и изциклена. Монтирано е модерно отопление с топловъздушни апарати, които отопляват през зимата и охлаждат през лятото. Има и ново табло.

Ремонът на зала „Борис Гюдеров“ е на стойност 1 милион и 800 000лв., като 600 000лв. са отпуснати от Министерството на младежта и спорта, а останалата сума е от бюджета на Община Перник.

Баскетболистите на Миньор – Перник 2015 записаха поредната си уникална победа срещу първенеца в групата Черноморец, който досега имаше само една загуба. Перничани обаче им докараха втора и ги оставиха в ступор, побеждавайки ги с 82:80.

Коментари

коментара