„Звярът от Изток“ идва по Сурва в Перник

Карта на циклона, който ще смрази България показа Нова тв. Преди няколко години подобно явление стана известно в западните медиите като „Звярът от Изток“ – „Beast from the east“.

В началото на предстоящата седмица максималните температури ще са под нулата. Минималните ще бъдат в порядъка на -10 до -12 градуса. В Драгоман, Кюстендил и Перник те могат да паднат и до -15. Януарският студ се очаква да продължи по-дълго време. Това прогнозира климатологът от НИМХ Анастасия Стойчева.

Най-студено ще бъде в дните от 9 до 14 януари. След това ще започне бавно повишение на максималните температури. „Този път застудяването ще бъде по-дълготрайно. Такъв продължителен студен период миналата година не сме имали. Температурите в дните 8-15 януари ще останат под климатичните норми”, поясни тя.

В понеделник се очакват значителни валежи в Северна България и в Стара планина. Със застудяването в северните и североизточните райони, както и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. Количествата сняг няма да са сериозни, но придружаващият вятър може да създаде проблеми по пътищата.

Коментари

коментара