Масов бой в квартал Рудничар, набиха баща и син

Трима са задържани за побой над баща и син.

Сигнал за възникнал побой в пернишкия кв. „Рудничар“ е подаден на 30 декември, около 19, 10 ч. Служители от Първо РУ реагирали незабавно и на място е установили, че са се сбили няколко човека при което са пострадали 40-годишен мъж и 20-годишният му син.

След преглед в болница медиците констатирали, че двамата са с охлузни рани и драскотини. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са задържани трима, съпричастни към извършеното деяние.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Причините за побой между двама перничани изясняват служители от Първо РУ. Става въпрос за пиянска свада.

На 29 декември в полицията бил подаден сигнал за мъж, лежащ на земята на ул. „Дъга“ в областния град. Органите на реда установили, че това е 59-годишен перничанин. След оказаната му първа медицинска помощ е изяснено, че има фрактура на дясна подбедрица. В рамките на започнатото разследване е задържан 44-годишен жител на ковачевското с. Ракиловци, съпричастен към извършеното нараняване. Двамата са били употребили алкохол, скара ли се и по-младия нанесъл побой на по-възрастния. 44-годишният мъж бил задържан за до 24 ч. и разследването по случая продължава.