Назначават хора за новия плувен басейн в ПМГ, закритият тенис корт в парка и кучешкия приют

Със седем щатни бройки ще се увеличи числеността на Общинско предприятие (ОП) „Общинска собственост, спортни и туристически обекти“ (ОССТУ). Това потвърди за БТА Ивайла Богомилова – управител на дружеството.

Трима души ще бъдат назначени на работа към новоизградения покрит басейн в новия корпус към Основно училище „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник. Други трима човека ще поддържат покрития тенис корт и спортното игрище в градския парк. Една от щатните бройки ще бъде обща и ще се грижи за техническото обезпечаване и поддържане на двата обекта.

С така направената промяна числеността на ОП ОССТУ става от 38 на 45 щатни бройки. Заедно с двете нови съоръжения, които скоро ще бъдат въведени в експлоатация, общинското предприятие ще отговаря за общо 12 спортни и туристически бази.

От пет на осем щатни бройки ще се увеличи и щатната численост в звено „Овладяване на популацията на бездомни кучета“ към ОП „Общинско обслужване – обредни дейности“, реши Общинският съвет в Перник. Причината е разширяващият се капацитет на Общинския приют за безстопанствени кучета – от 150 на 200 броя. Поради това към него ще бъдат назначени на работа един ветеринарен лекар и двама ловци кинолози.

Източник: БТА

Коментари

коментара