И БОГ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ! Пияни и дрогирани шофьори хвърчат по празниците в Пернишко

Девет бързи производства са започнати в Перник и региона. Закононарушенията са установени в рамките на проведената специализирана полицейска операция през отминалите почивни и празнични дни.

На 24 декември, в радомирското с. Д. Диканя бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен столичанин. Пробата му за наркотични вещества реагирала положително на канабис. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. в районното управление.

С 1, 68 промила в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Пежо“ 25-годишен земенчанин. Младежът бил проверен на 26 декември в земенското с. Жабляно. Дал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч..

Отново на 26 декември, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 58-годишен от с. Калище. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Дал е кръвна проба за изследване и бил задържан за до 24 ч.

С 1, 24 промила алкохол в издишания въздух е управлявал товарен автомобил „Рено“ 52-годишен мъж от Пловдивско. Той бил проверен на 27 декември в радомирското с. Дрен, махала „Мали Дрен“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 часа.

Отново на 27 декември, след разклона за с. Стефаново посока с. Червена могила бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 40-годишен перничанин. Дрегерът отчел 1, 57 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

52-годишна перничанка е управлявала лек автомобил „Фолксваген“ с 1, 21 промила алкохол в издишания въздух. Жената била проверена на 24 декември в областния град. Автомобилът й е иззет, а тя е дала кръвна проба за медицинско изследване. Задържана е за до 24 ч.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 682 моторни превозни средства и 914 шофьори и пътници. Съставени са 61 фиша и 25 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата и 4 по Закона за българските документи за самоличност. Връчени са 59 електронни фиша и 2 наказателни постановления за вече извършени нарушения. Проверени са 55 криминално проявени и са предупредени по Закона за МВР 3 човека.
Акцията продължава до 02 януари 2024 г.

Коментари

коментара