Микробус с кислородни бутилки се самозапали, отцепиха района. Още три коли избухнаха в пламъци по Коледа

5 пожара с материални загуби са гасени през почивните и празнични дни от огнеборците в региона.

Микробус е изгорял при пожар в гр. Перник, възникнал на 22 декември, около 16, 50 ч. Причината е късо съединение. Освен автомобила са унищожени около 9 кв.м. изолация на жилищен блок до който се намирала колата, ПВЦ дограма на блока, ролетна щора и 2 кислородни бутилки. Поради опасност от взривяване на кислородните бутилки, превозвани от моторното превозно средство районът е бил отцепен до ликвидиране на последиците от произшествието. Няма пострадали хора.

Лек автомобил „Хюндай“ е изгрял при пожар на пътя Радомир – Кюстендил, в района на с. Прибой. Инцидентът е станал на 22 декември, около 19, 00 ч. Паричната е техническа неизправност. Не са пострадали хора и други автомобили.

Отново на 22 декември е изгорял микробус „Пежо“, в района на гарата в гр. Радомир. Причината е късо единение. Въпреки намесата на радомирски и пернишки огнеборци возилото е изгоряло напълно.

На 27 декември, на автомагистрала „Струма“, в района на община Перник е пламнал лек автомобил „Мерцедес“ с кюстендилска регистрация. И тук причината е късо съединение. Унищожен е двигателния отсек на колата, а водачът й не е пострадал.

Мебели, домашно имущество, техника и дограма са изгорели при пожар в къща в радомирското с. Горна Диканя. Пламъците лумнали на 26 декември, около 14, 50 ч. от небрежност при боравене с открит огън. Два противопожарни екипа от гр. Радомир ликвидирали последиците от горенето. Няма пострадали хора и засегнати съседни жилищни и стопански сгради.