Етнофолк вдигна на крака препълнена зала с радомирци, кметът Кирил Стоев се качи на сцената и заигра с танцьорите

Премиерата на танцово-музикалния аудиовизуален спектакъл „Сватба“ се превърна в истинско събитие в Радомир. Представлението, което се подготвя повече от половин година и което публиката в града очакваше с нетърпение, препълни салона на НЧ „Напредък-1895“.

Темпераментните песни и танци, които танцьорите от ансамбъл „Етнофолк“ представиха на сцената, разтуптяха сърцата и разиграха краката на всички в залата. Зрителите с умиление следяха вълнуващия разказ за любовта на Рада и Никола, пресъздаден едновременно на сцената и във видеото, което вървеше на голям екран. Мнозина плакаха от вълнение.

Спектакълът впечатли със завладяваща история, атрактивни визуални елементи и най-вече с невероятната и заразяваща емоция на танцьорите, които дадоха всичко от себе си.

С бурни аплодисменти и респект публиката посрещна на сцената емблематичния певец и автор на песни Георги Гьолски, чиято хитова песен, позната на хората в цяла България „Рада Радомирка“ беше част от спектакъла.

В края зрителите станаха на крака и три пъти извикаха на бис танцьорите, които слязоха от сцената и изиграха финалния си танц в залата сред хората.

Инициаторът за създаването на спектакъла, сценарист и режисьор и ръководител на ансамбъл „Етнофолк“ Георги Георгиев благодари на всички участници в мащабния проект за всеотдайността и за положените огромни усилия. Танцьорите от своя страна му направиха подарък в знак на уважение и благодарност за грижата и любовта, с която ги дарява и за невероятните емоции,които всички заедно изживяват в любимия си ансамбъл.

Сред публиката бяха кметът на Радомир Кирил Стоев, заместник кметът Станислава Генадиева, председателят на ОбС Светослав Кирилов. Кметът Кирил Стоев подчерта, че ансамбъл „Етнофолк“ е част от почти всяко семейство в Радомир и изрази възхищението си отработата на ръководителя на ансамбъла Георги Георгиев. Самият Стоев и съпругата му дълги години са танцували в ансамбъла и с удоволствие приеха предизвикателството на танцьорите да се хванат на хорото като показаха завидни танцови умения.

Спектакълът ще се играе още два пъти на сцената в НЧ „Напредък-1895“ тази вечер и утре от 18 ч. Местата и за двете представления са изчерпани.