Изловиха пернишки дилър на дрога и младите му помощници, сред които и момиче

СНИМКА: МВР

Четирима мъже и жена са задържани при спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на Първо РУ на 18 и 19 декември на територията на гр. Перник. В хода й, на 18 декември е задържан 16-годишен тийнейджър, у когото са намерени и иззети пакетчета, съдържащи марихуана и амфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия на следващия ден на адрес в областния град са задържани трима мъже и една жена – на 21, 41 и 45 години и 20-годишна жена. От 45-годишният собственик на имота са иззети около 2 грама амфетамин, от 20-годишната над 3 грама марихуана, а в близост до останалите топчета марихуана и 3 бели хапчета.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. 45-годишният мъж е привлечен като обвиняем за притежаване на наркотични вещества с цел разпространение в условията на опасен рецидив.

Мъжът е познат на органите на реда и с други подобни прояви. Задържан е за до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор и ще му се иска постоянен арест. Работата по случая продължава.

Перничанка е задържана за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Около 14, 00 ч. вчера, в гр. Перник бил проверен лек автомобил, управляван от 21-годишна жителка на областния град. Тестът й с техническо средство отчел положителен резултат за различни опиати. Дала е кръвна проба за химичен анализ и е задържана за до 24 ч. с полицейска заповед.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

45-годишен е задържан от служители на Второ РУ за притежаване на лекарствени таблетки с наркотично действие.

Органите на реда проверили мъжа в хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. 45-годишният мъж държал в ръцете си над 30 таблетки ривотрил. Задържан е за до 24 ч. по Закона за МВР и
е образувано бързо производство.