Културните богатства на Радомир: Кои места си струва да видим?

Запитвали ли сте се кои места в Радомир имат култулна и историческа стойност и си струва да се посетят? От общината са обособили няколко културно-исторически обекта, стана ясно при представянето на завършения проект „Тайнството на Мараката”. 

Този проект е в партньорство между Община Радомир, Фондация „Българско-европейски институт” и Национално сдружение на малкия и среден бизнес и ще помогне за повишаване на туристическия интерес към региона. По проекта на мастността Мараката е представена в 3Д и 360 градуса презентиране с интерпретативни текстове. Заснетите обекти са селектирани и визуализирани на информационни табла с QR код, които ще бъдат поставени на видимо място за жители и гости на общината.

Другите обекти, които са от културно значение за Община Радомир са местността Бучалото и къща-музей „Стойова къща” в гр. Радомир, манастирски комплекс ‘Света Троица” и килийното училище в с. Радибош, Възнесение Господне в с. Старо село и природният феномен Чокльово блато, намиращ се в землището на с. Байкалско.