Убиецът на Алена Щерк хвърлил трупа й край Радомир, затрупал я с камъни и боклук

Италианецът Виктор Спига ходил на пазар, за да си набави хранителни продукти за вкъщи, непосредствено след убийството на бившата си изгора – българката Алена Щерк. Това става ясно от обвинителния акт срещу чужденеца, който бе внесен в Софийския градски съд. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за вторник.

Щерк бе убита в първите минути на 27 май 2022 година, а тялото и бе захвърлено край Радомир. Трупът бил покрит с брезентово платнище, а отгоре били натрупани камъни и различни отпадъци.

Щерк е убита малко след като се разделила със Спига през февруари същата година. До разлъката се стигнало заради честите скандали, които италианецът вдигал на Алена.

Той бил изключително ревнив и й правил сцени, тъй като искал да спре да се занимава с латино танци, които Алена обожавала. Така се наложило Спига да напусне жилището, в което живеел с приятелката си.

Веднага след това Щерк сложила СОТ (сигнално- охранителна техника) на жилището. Два месеца след раздялата – през април, Спига заел колата на Щерк. Уговорката била да я върне след 2-3 дни, но когато това не станало, Щерк подала жалба в полицията.

След намесата на униформените мъжът върнал колата, но в окаяно състояние. Наложило се основно почистване на купето, уточнява “Телеграф”.

Методично

На 26 май Виктор излязъл от дома си вечерта след 22 часа. Измъкнал се през подземния паркинг. Бил с нахлупена черна шапка с козирка и качулка отгоре. Носил и черна чанта.

Метнал се на автобус на градския транспорт и стигнал до жилището на Щерк. Движението му е уловено от различни записи на камери, приложени по делото, става ясно от обвинителния акт. Към 23 часа стигнал до сградата, в която живее Щерк, и зачакал.

Около полунощ Щерк се прибрала с автомобила си от дома на майка си, където била на гости. Паркирала, но щом излязла от колата, Спига й се нахвърлил, твърди обвинението.

За оръжие използвал неустановен по делото твърд, тъп предмет, наподобяващ тръба. Удрял я основно по главата. Експертиза показала, че по главата на Щерк са нанесени общо 8 удара.

След като се уверил, че Алена е мъртва, Спига сложил тялото в багажника на колата й, качил се и я подкарал в посока Перник. Стигнал до стар път, водещ до помпена станция на Батановци, и там изхвърлил тялото.

Върнал се в София около 4 часа сутринта. След което се отбил до голяма верига магазини, за да си напазарува храна. Купил и почистващи препарати, четка за под, калцуни и лопатка, за да заличи следите от зверството си.

Преди да започне да чисти обаче, с колата на жертвата закарал хранителните продукти до дома си и едва тогава върнал колата на мястото й. Захванал се да чисти. Приключил малко преди 6 часа сутринта. Измил си ръцете в дома на Щерк, събрал всички препарати в една торба и си тръгнал.

Стигнал до дома си отново пеша. Отишъл до летището, откъдето си наел автомобил, с който отпрашил за Гърция, а оттам с ферибот за Италия. По пътя уговарял настоящото си гадже да лъже, че е бил с нея през цялото време.

Източник: inews.bg

Коментари

коментара