Горещ уикенд в Перник: Кола изгоря като факла, ел.табло се подпали. 15 сигнала за опасни дървета пратиха пожарникари по чукарите на Трън и Радомир

На 2 пожара с материални загуби и 15 случая на аварийно-спасителни дейности са реагирали огнеборците от региона през почивните дни.

Лек автомобил е изгорял на ул. „Аврора“ в областния град. Сигнал за пожара е подаден на 16 декември, около 11, 30 ч. Въпреки намесата на служителите от РСПБЗН – Перник колата не е спасена. Причината е късо съединение.

Пожар в ел. табло е възникнал на 16 декември, около 14, 30 ч. в пернишкото с. Кралев дол. Изгорели са кабели в резултат на късо съединение. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

15 сигнала за паднали дървета в резултат на силния снеговалеж са подадени в оперативната дежурна част на пожарната основно на 16 декември. Най-много са случаите в общините Трън и Радомир. Оказвано е съдействие и на служители от електроразпределителното дружество, за отстраняване на попаднали дървета върху електрически проводници. Няма пострадали хора.

Коментари

коментара