Баскетболната легенда и треньор на Миньор Перник Георги Младенов се включи в кауза

Баскетболната легенда Георги Младенов също прегърна кампанията „Подкрепа за българските капитани“. Треньорът на Миньор Перник отдели време, за да изпрати положителна енергия на Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година. Младенов се надява скоро двамата да са при семействата си.

Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, ден на моряците. Клубовете, като я започнаха са Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, както и от пловдивските Локомотив и Ботев, както и от Лудогорец и Арда.

В понеделник пък подкрепа от капитани за капитани имаше на мачовете от 20-ия кръг на Първа лига Локомотив Пловдив – Пирин (3:0) и Берое – Етър (0:0). Играчите с лентите в съставите – съответно Димитър Илиев и Александър Дюлгеров, както и Франко Минго и Георги Ангелов, излязоха със специални фланелки. На тях пишеше: „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!“.

Отборите, както и близките и приятелите вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата скоро се приберат живи и здрави при семействата си.

Кампанията бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс. Очаква се още тимове, а и големи фигури в родния спорт да я подкрепят.

Близките и приятелите на отвлечените български капитани изказват огромна благодарност на всички, подкрепили инициативата./ gong.bg