ИНОВАЦИЯ: Пернишкият рапър Никежи създаде киборг на София

Рапърът от Перник Ник Николов – Никежи представи поредната си шантава идея. Никежи създаде виртуален киборг на София, като го нарече „Улична превъзходна“.

„Това е София Улична Превъзходна, първопоявилата се киборг София. Това е безпрецедентен арт проект както и банка с мега потенциал с който се издига уличен знак и арт платформа на независимостта на хората“, разяснява Никежи.

Той подчертава, че този знак е само за хората, но не и за държавната власт. Всеки може да се включи в платформата и по този начин да стане разпознаваем за другите в нея.

Проектът наподобява на арт графит, но за разлика от тези, които остават по стените, този е напълно виртуален и може да бъде експониран навсякъде.

Никежи е сформирал екип за създаването на София- улична превъзходна, като дори вярва, че столицата би могла да придобие и световна популярност с идеята му. Ник Николов – Никежи съобщи до ZaPernik.com, че е представил идеята си на председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, като възможност „киборгът на София“ да се включи в издигането на кандидатурата на София за домакин на Летните олимпийски игри.  От изпълнително бюро са обещали на екипа на Никежи следваща среща, но оттогава се е минало доста дълго време.

Според Никежи проектът му е представен и на няколко държавни правителства. „Оттогава многократно съветвахме и приканвахме тези органи да пуснат първопоявилата се киборг София, но те не искат да й дадат този шанс на нея и на всички хора.“, казва Никежи.

Затова перничанинът си го пуска сам и е категоричен, че киборгът София принадлежи на хората и на улицата.

Никежи анонсира, че подобно нещо скоро ще направи и за родният му град Перник.

Страницата на киборга във фейсбук можете да посетите ТУК