С ВКУС НА СЕЛО: Първият фермерски базар в Перник нареди сергии

Първото издание на фермерския базар „С вкус на село“ се провежда в Народно читалище „Зуница 2012“ в центъра на Перник. Базарът ще продължи до 19.00 часа, а организаторите имат намерение през новата година той да бъде провеждан през първия и третия четвъртък от месеца.

„Ние от Читалище Зуница ще превърнем в традиция представянето на родни производители, селектирали продуктите си специално за фермерския пазар“, каза председателят на читалището Ирена Павлова. Тя добави, че всеки производител е уникален сам по себе си в стремежа да отгледа, създаде ,съхрани, селектира и дозира по правилен начин суровините за да предостави един оригинален краен продукт към клиента.

„Всеки се отличава от другият, като обединяваща е целта: качествен продукт от истински суровини, отгледани подобаващо в естествена еко среда“, каза още председателят на читалището.

На базара могат да бъдат намерени козметични продукти, продукти от люти чушки, ядкови сирена, ядкови ферментирали млека, билки, тинктури и сладка от с. Ляски, тестени изделия и сладкиши, лавандулови продукти, месни и млечни продукти, Осмарски пелин и вина, Зеленчуци, плодове, туршии, тахан и много други.