СЪБОТА, 10:30ч.: Коледният влак спира на гара Перник

Коледният влак на БДЖ, теглен от парен локомотив ще пристигне в Перник тази събота по повод 130-та годишнина от откриването на линията София-Перник и 100 годишнината от преминаването на първия пътнически влак по нея.

Празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 09:00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще бъде посрещната в 10:33 ч. Влакът ще бъде съставен от три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички малки и пораснали деца.

От жп гара Перник композицията ще тръгне в 14:35 ч.

По повод годишнината в 12:00 ч. в съботния ден, в сградата на Минната дирекция ще бъде открита изложба посветена на изграждането на линията София- Перник – Кюстендил.

Преди да отпътуват обратно към София с Коледния влак, всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник, която ще започне в 11:00 ч. с традиционната среща с Дядо Коледа.

В 12:00 ч. ще започне илюзионното шоу с Икар, а час по-късно Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов и децата от ОДК ще зарадват перничани и гостите на града със своите изпълнения.

Коментари

коментара