Разкриха схема за данъчни престъпления в особено големи размери, претарашиха и Перник

ГДНП разкри схема за данъчни престъпления в особено големи размери. Операцията е реализирана под надзора на Софийската градска прокуратура

Действията започнали след извършени предварителни проверки от служители на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП. Събраните данни дали основание за образуване на две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери и разследването било поето от колегите им от отдел „ Разследване“ в главната дирекция, наблюдавано от Софийска градска прокуратура.

Според първоначалните данни престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност, които укривали данъци посредством изградена верига от т.нар. „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец“, като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

В рамките на предприетите действия, през вчерашния ден са извършени претърсвания на 14 адреса, един от които – в условията на неотложност, на територията на София, Перник и Драгоман. Оттам са иззети множество веществени доказателства – компютри, документи, касови апарати, съотносими към организираната престъпна схема.

Работата по двете досъдебни производства продължава под надзора на прокурори от Софийската градска прокуратура.

Коментари

коментара