Модерният нов учебен корпус на ОУ Иван Рилски и ПМГ Христо Смирненски готов още за втория учебен срок

Основно училище “Св. Иван Рилски” и Природо-математическата гимназия “Христо Смирненски” съвсем скоро ще се сдобият с нов, супер модерен учебен корпус, спортна зала и плувен басейн.

Кметът на Перник г-н Станислав Владимиров посочи този проект, като най-емблематичния и важния в старта на втория му мандат в местната власт: “Една от визитките ни е новият учебен корпус на най-голямото училище в Перник. Надявам се през втори срок децата да могат да ползват това съоръжение.”, каза Владимиров в интервю за actualno.com малто преди срещата на кметовете на общини с изпълнителната власт.

Проектът включва 12 нови класни стаи, 8 STEM кабинети, две иновативни обществени пространства, закрит плувен басейн и спортна зала. Сградата ще бъде изцяло съобразена и с хората с двигателни проблеми. С това обаче работата на екипа на г-н Владимиров не приключва: “Продължаваме да правим улици, тротоари, осветление. Доста от тези проекти са започнати назад във времето.”

Кметът на Перник постигна изключително висок резултат и спечели местните избори още на първи тур: “Резултатът ни дава увереността, че вървим в правилната посока. Рецептата е кметът да остане близо до хората и да остане преди всичко човек. В работата си ние правим грешки, но когато имаш контакт с хората, те ти прощават грешките. Пожелавам си следващия ни мандат да е малко по-спокоен. Започнахме с водна криза, Ковид, инфлационна криза… Но това, че винаги бяхме на първа линия ни помогна да съберем перничани като едно семейство в трудностите. И това е най-големият ни успех.”

Коментари

коментара