Миньор 2015 ПОБЕДИ в епична битка с продължения

Миньор 2015 продължава с възходящото си представяне в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът записа четвърта победа в последните си пет мача, след като надви един от преките си конкуренти за по-предни позиции в класирането Черно море Тича с 88:81. Двубоят, който се проведе в залата на ЦСКА, бе белязан от серия от обрати и решен след продължение, но победата донякъде бе и помрачена от контузия на Огнен Пантович в края.

Миньор 2015 завършва първото завъртане в шампионата с баланс 5-6, като след седмица ще приеме Рилски спортист. Черно море Тича е с 3-8 и ще гостува на Левски.

Цялата първа четвърт бе много оспорвана, като двата отбора си разменяха водачеството, без обаче разликата да надвиши три точки. Баскетболистите на Георги Младенов имаха много сериозно предимство под коша, но мерникът им изневеряваше, като допускаха и повече грешки, а след десет минути игра „моряците“ водеха с 15:14.

Ударен старт на втория период за гостите ги откъсна напред с 28:16, но постепенно и те започнаха да бъркат все по-често. Отговорът на Миньор 2015 не закъсня и след серия от 18:2 стигна до нов обрат. Последваха много оспорвани минути, но на почивката Черно море отново имаше минимален аванс – 38:37.

След няколко размени на водачеството след подновяването на играта, отборът на Кирил Болшаков взе леко предимство и преди решителната четвърт водеше с 58:54.

Варненският тим поддържаше крехък аванс и в началото на заключителния период, но по-малко от пет минути преди края тройка на Александър Милов доведе до нов обрат – 66:65. Драмата продължи до последно, а 26 секунди преди сирената при 73:72 за Миньор Тач Ънру бе изгонен за второ техническо нарушение. Милов изпусна наказателния удар, но топката остана за Миньор 2015

Георги Младенов взе прекъсване, но грешка след това позволи на Аверил Ъгба да открадне топката и 15 секунди преди сирената бе фаулиран от Константин Паисиев. Домакините обаче останаха без Огнен Пантович, който получи контузия и дълго време остана на земята, преди да се изправи и да бъде изведен с помощта на съотборниците си. Въпреки тежката ситуация, в която се озоваха, те получиха златен шанс да измъкнат мача, след като Ъгба вкара само веднъж за 73:73, но също не успяха да се органзират добре в нападение и мачът отиде в продължение.

Тимът от Перник взе ранен аванс от 5 точки в добавеното време и макар „моряците“ да поддържаха близка дистанция, до нов обрат този път не се стигна.

Александър Милов бе най-резултатен за победителите с 20 точки. По 17 имат Огнен Пантович (9 борби) и Никола Ивкович.

За съперника над всички отново бе Аверил Ъгба с 29 точки и 12 борби. Мартин Йорданов се отчете с 19 точки и 7 борби, 13 точки има Тач Ънру./bgbasket.com

Коментари

коментара