Перник като коледна приказка: Кметът Станислав Владимиров запали светлините на елхата, Дядо Коледа пристигна с Мерцедес и кордон от джуджета и бели мечки, а певицата Прея огласи града с коледни песни

Грейна коледната елха на Перник. Светлините запали кметът на Общината Станислав Владимиров, заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата.

Декември е месецът, който всички чакаме с голямо нетърпение. Това е месецът на семейството, уюта и красивите емоции, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров пред стотиците перничани дошли на площад „Кракра“.

Той добави, че декември е месецът, в който правим равносметка, но и се събираме, за да посрещнем коледните и новогодишните празници. „Пожелавам на всички вас много здраве, прекрасни емоции с всички изненади, които сме подготвили на Коледния базар до края на годината“, каза още Станислав Владимиров.

И тази година атракцията за малки и големи носи привкуса на нещо ново и същевременно традиционно. Дядо Коледа пък прояви изобретателност и поради липсата на сняг дойде пред елхата с автомобил Mercedes 300D, произведен през 1976 г., придружаван от Снежанка, джуджетата си, бели мечки, елени и снежен човек.

Автомобилът бе предвождан от духовия оркестър при Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов.

Изненадата на вечерта бяха изпълненията на Прея, която бе подготвила и изпълнения на коледни песни.

Коледният базар ще остане на централния градски площад до края на годината. В 21 къщички ще се предлагат коледни сувенири, подаръци, храни, празнични напитки и много други.

Коментари

коментара