77 снегоринa в готовност да чистят Перник

В област Перник има готовност за работа при зимни условия, това заяви директорът на Областно пътно управление инж. Емилия Ваклинова по време на среща, свикана от областния управител Людмил Веселинов. Ваклинова допълни, че по всички пунктове има налични пясък, сол, както и химични вещества като помощно средство за обработка на настилките. За зимното поддържане е сключен договор с фирма, съобщиха от областната администрация. 

77 снегопочистващи машини имат готовност за работа по републиканската пътна мрежа на територията на областта. Инж. Ваклинова вече е провела среща и с ОДМВР – Перник, по време на която е обсъден план за организация на движението при евентуални обилни снеговалежи и снегонавявания.

По време на срещата стана ясно, че община Перник има договор с фирма за снегопочистване и зимно поддържане на улиците в общината. Осигурени са достатъчно количество промишлена сол и пясък. За територията на община Перник броят на снегопочистващите машини в готовност е 23. Снегопочистването на тротоарите, спирките и стълбите в града ще се извършва ръчно и машинно от общинско предприятие „ФЛОР“.

Коментари

коментара