Димитър Колев платил 9000 лева, за да не се броят бюлетините от изборите в Перник

Голям скандал в Перник отново с лицето – общински съветник Димитър Колев се разиграл малко след края на изборите в града. Както вчера научихте от сайта ни, Димитър Колев иска отново да се върне на власт и да стане заместник председател на Общинския съвет на Перник, но той е затънал в доста големи проблеми с изборите. Същият е платил на адвокат от София 9000 лева, за да се противопостави на желанието на „Възраждане“ ,БСП и Валентин Лазаров от ГЕРБ в съда да преброи бюлетините от местните избори в Перник ръчно. 

Изборите

Димитър Колев, който е водач на листата на ВМРО е бил на ръба да не влезе в Общинския съвет, въпреки, че е лидер на местната партия. Той има само 4 преференции повече от друг кандидат общински съветник Василен Иванов – син на бившия кмет на Перник Иван Иванов – Мийв. От общо четирима съветника на ВМРО, които влизат в съвета, Колев е четвъртия, а Василен остава пети само с 4 преференции разлика.  Съвсем реално е тези гласове при ръчно преброяване на бюлетините може да се стопят и Димитър Колев има огромна опасност да изпадне от общинския съвет.

Жалби до съда

Групата на партия „Възраждане“, както и на  БСП и кандидат-съветника Асен Асенов подават жалби към съда и искат ръчно преброяване на всички бюлетини + невалидните, както и отчитане на всички преференции от изборите в Перник.

Хитрият ход на Колев

Димитър Колев единствен от всички общински съветници взема мерки в стремежа си да накара така, че бюлетините в Перник да не се броят и наема супер скъп адвокат от топ кантора в София и пледира ДА НЕ СЕ отварят и броят бюлетите от изборите в Перник.

Димитър Колев пише космически хонорар на адвоката си. Това изплашва другите страни, защото ако загубят делото, те трябва да изплатят парите и на адвоката на Димитър Колев. Много хора, които искат преброяването на бюлетините от изборите обаче нямат тези средства.

Предстои съда да се произнесе, а Димитър Колев бърза и иска да стане зам.председател на Общинския съвет в Перник. Това би деморализирало доста съвета, предвид фигурата на Колев, а гласуването е насрочено за идния четвъртък.

Коментари

коментара