Баскетболистите на Миньор 2015 обърнаха Берое. Ключовата фигура в отбора на перничани Александър Милов: Играхме повече като отбор

В столичната зала „Триадица“ Миньор 2015 Перник надви Берое Стара Загора с 92:79 (18:31, 27:20, 21:16, 26:12) след силна последна четвърт на мача.

Възпитаниците на Георги Младенов изоставаха с 66:67 преди решителната част, но в нея направиха серия от 22:6 за осем минути, за да стигнат до своя втори успех от началото на сезона.

Александър Милов вкара 25 точки и спечели 6 борби за перничани, а по 17 точки добавиха Никола Ивкович и Огнен Пантович. За Берое Даръл Дейвис реализира 23 пункта, Антун Маричевич вкара 18, а Карлос Пепин 15.

В класирането Миньор 2015 Перник е на 10-ата позиция с баланс 2-5, а старозагорци са две места по-напред с актив от три успеха и четири поражения, съобщи bntnews.bg.

В следващия кръг за баскетболистите на Георги Младенов предстои домакинство отново в София срещу Академик Пловдив.

Баскетболистът на Миньор 2015 Александър Милов бе един от основните фигури, които изведоха тима до успеха над Берое в София. Той стана и MVP на срещата, след като записа 25 точки, 6 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и коефициент 33 за 28 игрови минути. Ето какво сподели Милов след двубоя пред bgbasket.com:

„Най-важното в този мач беше да играем повече като отбор, особено през второто полувреме, когато Берое ни вкараха по-малко точки. Получихме 51 точки на голямата почивка, но домакините завършиха със 79, което е доста добре. Ако бяха продължили състезателите по същия начин както през първото полувреме, щяхме много трудно да победим Берое, който има доста добри реализатори. Най-важното беше играта ни в защита.

Няма какво да има объркване в състава на „зелените“, които имат трима българи и четирима чужденци. Единият от тях почти не играе, няма с какво много да ни изненадат, когато треньорът е дошъл преди ден. Те заложиха на нападението, но спестиха сили в защита.

Надявам се първо да сме здрави през тази седмица. Добре да се подготвим за отбора на Академик Пловдив. Нека залата да бъде така пълна, както днес, а защо не и да има повече хора. Отборът на Пловдив също има нужда от победа и ще стане интересен мач, но се надявам да стигнем отново до успеха.“

 

Коментари

коментара