НЕПОБЕДИМИТЕ от Перник: Волейболистите на Миньор мачкат във Висша лига в драматичен мач с Етрополе

Волейболистите на Миньор (Перник) продължават да са непобедени във втората дивизия при мъжете – Висшата лига.

Воденият от Мартин Михайлов тим надделя над Етрополе с 3:2 (25:14, 34:36, 20:25, 25:23, 15:13) след страхотна драма в най-интересната среща от 4-ия кръг на първенството. Така перничани са на второ място във временното класиране с 4 победи от 4 мача и 11 точки, а Етрополе е 3-и с 3 победи, 1 загуба и 10 точки.

Перничани са на втората позиция в таблицата с 11 точки (4 победи), етрополци са трети с точка по-малко (3 победи, 1 загуба). Лидер е тимът на Дунав (Русе) с 12 точки (4 победи).

Състезателите от миньорския град взеха превес от самото начало на мача (5:1), след което продължиха да диктуват положението. Ролите се размениха във втория гейм, в който „червено-белите“ поеха инициативата и я поддържаха почти до средата на гейма. След 11:11 играта продължи точка за точка, но в ключовите моменти етрополци отново бяха доминиращи. Ситуацията се повтори, но след десет геймбола гостите затвориха частта в своя полза (36:34).

Третият гейм отново бе под доминацията на момчетата на Ваньо Василев, които поведоха в мача след 25:20. Лидерството се размени, и в решителната четвърта част Миньор беше доминиращ. След средата обаче двата тима се движеха много близо един до друг. Постепенно перничани отново дръпнаха и вкараха мача в тайбрек.

Източник: bgvolleyball.com

 

Коментари

коментара