Илиян: Биха ме дълго и след клипа. Случвало се е и преди, 2-3 пъти

16-годишният Илиян от Перник, който стана жертва на брутален тормоз от страна на две момичета, разкри, че повод за агресията към него няма. Илиян е момче със специални потребности.

Действието се развива в неделя на оживена улица в Перник. 16-годишният Илиян се среща случайно с двете момичета от клипа. Твърди, че и двете започват да го удрят, а едно момче снима цялата брутална сцена.

На въпрос защо момичето му е посегнало, Илиян отговаря: „Защото казва, че съм говорил някакви неща“. Той отрича да е влизал в конфликт с тях. Разказва още, че побоят над него продължил дълго.

С двете момичета били от един квартал и се познавали отдавна. Но насилието над него не се случвало за първи път.

„Продължи да ме бие и след клипа. Случвало се е и преди, 2-3 пъти“, поясни той пред Нова телевизия.

След като публичният линч приключил, Илиян се прибрал вкъщи, без да сподели за случилото се. За синините около очите лъже, казва, че се е ударил. Баща му разбира случайно каква е истината.

„Бях на работа и класната на Илиянчо ми се обади, че има клип за мен. Прати ми клипа, гледах го. Даже плаках. Не съм се обаждал в полицията. Класната каза, че е подала сигнал до полицията, до Детска педагогическа“, каза Петър Ивайлов.

Петър недоумява какво е провокирало агресията на децата. Разказва, че сина му не е проблемно дете, а побойничката познава от години.
„Момичето, което се вижда на клипа го познавам от малко. Доколкото знам е дъщеря на директорка, но тя се е пенсионирала“, добави той. И настоява децата, малтретирали сина му да бъдат наказани. „Със цялата строгост на закона!“

Днес Илиян получи лична подкрепа от кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката.