Кметът Станката отиде в класа на тормозения Илиян и му даде ЛИЧНА ПОДКРЕПА

Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с Илиян и неговия баща, както и с ръководството на училището. Както знаете от кадрите вчера, момчето Илиян, който е ученик от Манджата и е със специални потребности, бе тормозен от агресивни момичета, които му биеха шамари и снимаха с телефон.

По време на разговора между кмета Владимиров и учениците от класа на Илиян, стана ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след случката в неделя. Даже съучениците му са били готови на саморазправа, ако институциите не са се намесили.

След като снощи изгледа клипа с насилие, кметът на Перник, който днес посети класа на пострадалото момче, благодари лично на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа и показа пълна подкрепа зад Илиян.

Илиян е изключително чувствителен и много раним.

Кметът заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора. По-късно Илиян и баща му бяха поканени от Станислав Владимиров в кабинета му в Община Перник, където поговориха за интересите на момчето ,което се интересува от спорт.

До дни Община Перник ще подари спортен комплект на Миньор на Илиян.

„В последните години перничани показваме изключителна нетърпимост към подобен тип действия, особено когато става въпрос за дете със специални образователни потребности. Днес в двете училища, в които учат момичетата ще бъдат проведени и педагогически съвети и ще бъдат взети решителни мерки, защото към такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност. Перник ще бъде спокоен и уютен град, такъв какъвто перничани го виждаме в мечтите си и няма да търпим подобно поведение“, каза кмета Владимиров.

Със случая вече се занимават полицията, детска педагогическа стая, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и отдел Закрила на детето.

По информация на ZaPernik.com биячката вече е изключена от 6-то училище и преместена в град Радомир, а момичето, което се смее в клипа ще бъде изключена от 7-мо училище.

Цял Перник подкрепя Илиян и хората като него!