Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков си забрави банковата карта, две момчета му я намериха

Млади момчета върнаха забравена банкова карта на банкомат  в Перник. Оказа се, че картата е била собственост на секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, разбра ZaPernik.com.

В събота вечерта Мартин Жлябинков пазарувал в хипермаркет „Фантастико“ в кв. Изток в Перник, след което отишъл до банкомата да изтегли пари. Поставил картата на безконтактното устройство, изтеглил сумата, но забравил да си вземе картата.

Намират я две млади момчета от Перник, които пускат съобщение в социалната мрежа за изгубената карта. Много хора, познаващи секретаря на общината започват да му звънят, виждайки името му на пластиката.

Така Мартин Жлябинков разбира, че не си е прибрал картата и се свързва с младежа, оставил контакт за връзка с притежателя на намарената от него пластика. Мартин се среща с момчетата, които му връщат картата непокътната.

„Искам да благодаря публично на тези честни млади момчета от Перник и на всички, които ми се обадиха да ме информират, че са видяли за случая. Перничани са добри хора и мисля, че си струва това да се заяви. Всеки е можел да злоупотреби с картата ми, да изтегли пари от нея, но тези две млади момчета ми я върнаха непокътната.Така, че огромни благодарности“ – каза Мартин Жлябинков.

Тримата си поговорили, а Жлябинков почерпил момчетата за жеста. Той вярва в доброто и, че перничани са най-отзивчивите хора готови да помагат винаги и неведнъж са го доказвали.

А днес е Деня на доброто. Така, че честит празник, перничани!

Коментари

коментара