Граждани НА ПРОТЕСТ пред Съдебната палата заради пуснатия от затвора свекър на убитата и хвърлена в куфар Евгения

Граждани организират протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения Чорбанова. Недоволството ще се проведе в петък в 17:30 часа, съобщава NOVA.

По-рано днес стана ясно, че тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с което Софийският градски съд бе разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, осъден за съучастие в убийството на снаха си.

Свекърът Пламен, получи доживотна присъда, както и синът му Орлин, тъй като активно е помагал на сина си и е знаел за намисленото от него.

Според магистратите обаче мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

Припомняме, че 33-годишната Евгения бе удушена от съпруга си Орлин през октомври 2021 година в техния дом. След убийството той затворил тялото ѝ в куфар и с помощта на баща си Пламен го изхвърлили край водоем в Перник, след което се прибрали по домовете си, като поддържали версията, че тя е изчезнала и трябва да започне акция по нейното търсене.