11-годишният Виктор Захариев от Академия Металург отива на проби в Динамо Загреб. Треньорът му е горд: Дете за пример във всяко отношение!

Виктор Захариев от Академия Металург е едно от трите малки футболисти в България, които са избрани за проби в Динамо Загреб след тридневния камп на хърватските специалисти в Перник, разбра ZaPernik.com.

По време на кампа Виктор се е отличил с невероятна скорост и бързина на решения. Треньорът на Вики от Академия Металург е Роберт Тодоров.

Освен в Академията момчето взима и допълнителни индивидуални тренировки при Валентин Валентинов. Той публикува във Фейсбук колко е горд с постиженията на Виктор:

„Дете за пример във всяко отношение! Вики започна да посещава индивидуални тренировки в Перник преди 4 години! Смело мога да кажа, че за този период е най-редовното дете. Няма невъзнаграден труд. Гордея се с него. За мен е истинско удоволствие да бъда негов треньор. Продължаваме напред и нагоре“, казва Валентинов.

Повреме на кампа в Перник конкуренцията във всички възрастови групи беше на високо ниво , като дори имаше деца които вече са изкарали проби и хърватите проследяваха тяхното развитие в периода между лагерите.

Освен Виктор Захариев от Академия Металург, набор 2012 г. , хърватите са поканили още две деца: дете набор 2017 – това е Калоян Керин от футболна академия ‘‘Арес‘‘,които беше в група с набор 2015/2016 и определено направи фурор през целия камп. От набор 2014 – Виктор Стоянов от отбора на Черно Море попадна в полезрението на хърватите още от престоя на хърватите във Варна по-рано тази година със завидна техника.

Дискутира се все още периодът, в който децата ще вземат участие в отворената школа на втората най-продуктивна футболна школа в Света, но това най-вероятно ще бъде началото на месец февруари 2024г., пишат от football24.bg.

Коментари

коментара