Смърт в Брезнишко: Двамата задържани за смъртта на 69- годишен мъж се оказаха бандюги, остават в ареста

Двамата братя, който бяха задържани за смъртта на 69-годишният мъж от брезнишкото с. Режанци са привлечени като обвиняеми.

Припомняме, че сигнал за починал мъж под навес в къщата му в брезнишкото с. Режанци бе подаден на 04 ноември, около 07, 20 ч. на тел. 112. Пристигналите на място медици констатирали смъртта, а при предприетия оглед криминалистите установили разбита входната врата на къщата, от която били откраднати 3 ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор.

В рамките на оперативните действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник, разследващите задържали двама братя на 40 и 44-годишна възраст, познати на полицията и осъждани.

Органите на реда установили, че 44-годишният е бивш зет на починалия и семействата от дълго време имали непрекъснати търкания и проблеми. Ловните пушки са намерени скрити в гориста местност в района на пернишко село.

Първоначално е започнато разследване за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, но след извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила от получен инфаркт. Така разследването продължава по образувано досъдебно производство за грабеж – чл. 199, ал. 1, т.2 вр. чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

След проведени множество процесуално-следствени действия двамата братя са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление и са привлечени като обвиняеми. Предстои да бъде внесено искане в съда, за налагане на мярка за неотклонение.

Коментари

коментара