Не спира да вали: Какво е положението с наводнения Перник

Продължават да отводняват града след силния дъжд, който се изля вчера. Към момента в Перник не спира да вали. Основният проблем са падналите листа на дърветата, които носени от водата се събират около отводнителните шахти и ги запушват, обясниха за ZaPernik.com от Общината. 

Пожарни и общински екипи са на терен и не спират да отпушват шахтите. Към момента проблемни участъци остават около спирка Шахтьор, Руския битак, на ул. Брегалница при заведение „Реноме“, зад сладкарница „София“, покрай Първа гимназия и на няколко места в квартал Църква.

На ул. „Благой Гебрев“ до Т-Маркет, където се извършват изкопни дейности по водния цикъл се е образувало свлачище от слегването на земята. Уведомени са екипите на ВиК.

Към момента няма постъпили сериозни сигнали за аварии и тежки ситуации. Зад сладкарница „София“ е паднал кабел на доставчик на интерент.

Тъй като днес е Архангелова задушница, очаква се въпреки дъжда перничани да посетят гробищата. От общината не са получавали сигнали за проблеми, свързани с дъжда в гробищните паркове на Перник. Организиран е безплатен транспорт до гробищния парк в Перник, а пространствата между гробовете са почистени. Много хора обаче може да се откажат заради дъжда.

 

 

Коментари

коментара