Перник е НАВОДНЕН: Тежка буря удари региона

Значителни валежи се наблюдават над северозападни райони в страната. Гръмотевични бури се формираха между Кюстендил и Перник в петък вечер.

Силните дъждове успяха да наводнят Перник, а градушка удари Кюстендил, съобщи 24 часа.

Потребители в социалните мрежи алармират, че пороят се излива в Перник в продължение на два часа. По данни на Метео балканс само за час там са паднали около 20 л/кв.м. Из мрежата плъзнаха снимки от наводнени улици в града, на които се вижда, че водата почти покрива нивото на гумите дори на бусове.

В петък синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева прогнозира значителни количества валежи в събота. В по-голямата част от страната се очакват 30-40 л/кв.м, но в Западна България и Рило-Родопската област са възможни количества от порядъка над 50-60 л/кв.м, включително и 100.

„Централна градска част при под 5мм валежи. Напълно запушени шахти с листа. Несериозно е да викаме пожарната, за да върши работата на комуналните услуги. ВиК нямали дежурна техника. Отрязан достъп – нивото на водата е над тротоарите. Всичко се оттича в сутерените на сградите през канализацията. И пак ще имаме щети за стотици левове… “ – пише перничанин в групата „Снимай Перник“, като публикува и снимки от потопа.

Коментари

коментара