Тодор Зюмбюлев с БЕНЕФИС: Един от най-емблематичните футболисти на Радомир играе последен мач за СЛАВАТА срещу ЛЕВСКИ

Един от най-емблематичните футболисти на Радомир ще изиграе последния си мач днес с фланелката на Струмска слава, разбра zaPernik.com.

Тодор Зюмбюлев е не само бивш капитан на отбора, но и легенда за футболния клуб. Днес от 15:00ч. на стадион „Христо Радованов“ в град Радомир започна бенефиса на Тодор Зюмбюлев. Ветераните на Струмска слава излизат в приятелска среща срещу отбора на ПФК Левски, а на събитието присъстват много футболни легенди.

ZaPernik.com попита Тодор Зюмбюлев как се чувства броени часове преди голямото събитие:

Развълнуван съм много, усещането е като преди важен мач. Аз все пак не тренирам активно от 2019г., играл съм само любителски мачове и наистина вълнението е голямо.  Времето е  хубаво, надявам се да се получи един хубав празник за всички“.

Кои са най-запомнящите се и емоционални моменти за Тодор?

„Моментите, за които най-първо се сещам са два. Единият е влизането на отбора от В в Б група. Това беше сезон с много емоции с много напрежение, самото награждаване, еуфорията на града. 
Второто е едно класиране на Струмска слава на 6-то място за Купата на България. 
Освен това съм играл със страшно много футболисти, които са оставили в мен много топли чувства, спомени и емоции – като Петър Анестиев, Тони Евтимов, Емо Варадинов….просто са много. За съжаление не успях да поканя всички на бенефиса, за което искрено се извинявам, но през годините с всички сме се разделили с добри чувства“

Радомирци сте особени хора, много сплотени. Какво казва Тодор Зюмбюлев за публиката на Струмска слава?

„Да подкрепят отбора, въпреки победите и загубите. Това, което правим е за хората, за децата, да могат да се развиват. Радомир е малък град. Отборът ни е направен  с много труд и усилия и трябва да си го пазим и подкрепяме“.

Какво казва Тодор за младите момчета, които прохождат във футбола?

„Виждам, че има деца, които имат хъс, желание, мотивация. Съветвам ги да гледат повече футбола и играта, отколкото социалните мрежи, екипировката и прическите на футболистите“.

ЗА БЕНЕФИСА

Всички участници в Бенефиса са поканени от Тодор Зюмбюлев.

Сред поканените гости е Емил Костадинов, чийто гол класира България за световното първенство в САЩ през 1994 г., а отборът ни завоюва бронзовите медали. Костадинов е вицепрезидент и член на изпълкома на БФС.


В Радомир ще дойдат още Румен Вълков, вицепрезидент и член на изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) и президент на аматьорската футболна лига, Георги Иванов, технически директор на БФС, Валентин Чакъров, директор „Първенства и турнири“, Антон Здравков, председател на зоналния съвет на БФС и Валентин Лазаров, председател на Областния съвет на БФС.

По време на полувремето феновете и гостите ще чуят певицата Пирина Христова, която ще пее под съпровода на гайда.

– Една година е играл в Металург-Перник старша възраст, след което отново се връща в Славата.

– Носел е обувките на Тони Евтимов от Миньор-Перник.

„Имаше един човек, покойник е вече бог да го прости – беше шофьор на автобуса на Миньор (Перник). Возеше ме, за да гледам мачовете на Миньор, а и ми даваше износени обувки от футболистите. Така в един момент обувах стари обувки на Тони Евтимов – носехме един и същи номер (38.5). Не може да си представите какво беше за мен да нося обувките на Тони Евтимов…“

– Играе с Номер 8, защото е роден на 08.08. 1983г. На Бенефиса ще подари фланелката си на някое от децата от школата на Струмска слава. Момчето, на което ще предаде щафетата е нападател и се казва Емо.
–  Като футболист е бил луда глава, един от най- страстните играчи и за това получавал и немалко жълти картони.

– Майка му е най-голямата му фенка.

„Беше по-емоционална. Когато някой ме ритнеше или аз фаулирам противник, всички знаеха, че ще каже – „Браво, маме…“ По-късно Екундайо Джайеоба беше научил тази фраза и постоянно я повтаряше. И затова с него така се обръщаме един към друг – „маме“. Баща ми е играл футбол навремето, може би от него съм наследил таланта да съм еднакво добър и с двата крака.“

– Брат му Евгени също е успешен футболист
„Той е пример за мен. Със сигурност един от най-хубавите моменти е, когато играехме заедно, но и когато бяхме капитани и бяхме един срещу друг. Свалям му шапка, защото стигна до най-високото ниво в нашия футбол, ходех да го гледам всеки мач. Обичам го!“

ФК Струмска слава е създаден през далечната 1927 година. Сред известните футболисти играли за отбора са Георги Василев-Гочето, Сашо Борисов, Людмил Евгениев, Красимир Свиленов, Юлиян Янакиев и други.

Съдиите на Бенефиса – изглеждат в настроение преди началото на мача.

 

Коментари

коментара