Столичанка открадна фенер, още трима перничани на съд за побой и кражби

Столичанка ще отговаря за кражба от магазин в Перник.

На 15 август тази година, във Второ РУ бил подаден сигнал за откраднат фенер от голям магазин в областния град. Органите на реда предприели издирвателни действия в резултат на които е установено, че кражбата е извършена от 48-годишна столичанка.

Жената възстановила стойността на открадната вещ. Материалите са изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс.

Трима перничани се и изправят пред съда за грабежи.

На 09 юни тази година, в центъра на областния град била ограбена перничанка. Млад мъж, чрез използване на сила и заплаха й отнел портфейл в който имало 350 лева. След подаден сигнал в Първо РУ били предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в резултат на които е установен и привлечен като обвиняем извършителя – 17-годишен перничанин. Тийнейджърът ще отговаря по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „надзор от инспектор Детска педагогическа стая“.

23-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за грабеж над 42-годишен негов съгражданин. Деянието е извършено на 20 април тази година, когато жертвата била причакана във входа на блока в който живее и след нанасяне на побой му били откраднати 90 лева. В резултат на непрекъсваната работа е установен извършителя и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Един от тримата младежи, участвали в грабежа над 39-годишен перничанин е привлечен като обвиняем. Случаят е от 14 октомври през нощта, когато чрез издърпване на чанта били отнети от потърпевшия малко над 10 хиляди лева, лични документи, банкови карти и мобилен телефон.

В рамките на започналото разследване и проведените процесуално-следствени действия на подсъдимата скамейка застава 23-годишен перничанин на когото е наложена мярка за неотклонение „подписка“.