Главният прокурор Борислав Сарафов иска главата на Бисер Михайлов

Изпълняващият функцията главен прокурор на България  – Борислав Сарафов ще внесе искане във Висшия съдебен съвет(ВСС) за незабавното отстраняване на пернишкия прокурор Бисер Михайлов ката такъв, съобщава 24 часа.

Припомняме, че това се случва след като прокурорът от Перник бе задържан за 72 часа заради побой над съпругата си. Жената е с черепно-мозъчна травма и е изпаднала в бесъзнание. Самият Михайлов има по врата си драскотини.

По-късно Бисер Михайлов бе освободен, а съпругата му заяви публично, че не е била бита от съпруга си. Че това е нормален семеен скандал и че нараняването й е от падане по стълбите.

Месеци по-рано 19-годишният син на семейството Васил влезе зад решетките по няколко обвинения, че е пребивал хора в Перник, излядоха и клипчета за това как бие и унижава хора. Последното му обвинение е за закана за убийство и побой над бившата му приятелка.

Жертвите тогава се оплакаха, че Васил е недосегаем, тъй като баща му  е главен прокурор в града. Тогава Бисер Михайлов беше призован да си подаде оставката. Той не го направи, а само беше понижен в длъжност.

 

Коментари

коментара