Млади борци от България, САЩ, С.Македония и Сърбия мериха сили в Перник

118 млади борци от България, САЩ, Северна Македония и Сърбия мериха сили в осмото издание на турнира „Иво Ангелов“ в класическия стил за деца, момчета и юноши в Перник.
Наградата за най-техничен борец получи Данимир Йорданов.  Представителят на домакините от „Миньор“ (Перник) стана първи в категория до 48 кг при момчетата, като във финалната схватка преодоля Мариян Боянов (“Септември” Сф).

С приза за най-резултатен борец бе удостоен Иван Иванов (САЩ). Синът на световния вицешампион Иван Раднев, създател на „Суплес“, ликува при 68-килогамовите. В решителната среща младият талант се справи и със сърбина Данило Аксентиевич (“Партизан”).
Сред зрителите в зала „Металург“ бяха шампионите Армен Назарян, Валентин Райчев, Янко Шопов, Стоян Добрев, Явор Янакиев, Нено Ненчев, Биляна Дудова и Даниел Александров. Гости на турнира бяха още секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, Кирил Андонов – зам.-ректор на НСА и Валери Стоилов – директор на спортно училище „Олимпиец“.

Секретарят на община Перник благодари на Иво Ангелов за енергията, която влага в развитието на борбата в Перник. Той поздрави участниците и им пожела много бъдещи успехи. „Не спирайте да следвате мечтите си, бъдете упорити и следвайте наставления та на своите треньори, за да успяват и занапред„, каза още Мартин Жлябинков.
„Очакваме интересни и оспорвани срещи, благодарение на силната конкуренция – каза основният организатор Иво Ангелов, световен и европейски шампион. Той добави, че турнирът вече се утвърди в календара, като търсено и чакано състезание сред подрастващите. „Благодаря на всички наши треньори и клубове, които отделиха от времето си и уважиха състезанието, както и на гостите от чужбина„, каза още Ангелов .

Коментари

коментара